Even voorstellen (2)……

Wij willen u graag deelgenoot maken van alles wat er gebeurt in Maimon en omstreken om iets te laten zien van het enthousiasme en de inzet van de vrijwilligers. In juni hebben we u Teofilo Ventura voorgesteld, nu is het de beurt aan Wim en Thea Meeuwse.

Zij zijn weer op vakantie geweest in de Dominikaanse Republiek. Dit land vinden ze schitterend, de bevolking zeer vriendelijk en het weer is altijd goed. Bij elk bezoek worden er ook spullen meegenomen, die worden afgegeven bij de apotheek/winkel in Maimon. Het gehele jaar worden door hen spullen in Nederland vezameld, die worden verzonden via de stichting Zon voor Maimon in Veenendaal. Ook kopen zij regelmatig nuttige spullen zelf in en via tweedehandskledingbeurzen komt er regelmatig kinderkleding binnen. Op flyers bij de supermarkten wordt ook regelmatig gereageerd. Inmiddels hebben zij een leuk netwerk opgebouwd, bestaande uit schoondochter, collega,s etc.

In september 2013 heeft TNO, werkgever van Thea, 1000 euro beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een hekwerk rondom de kliniek. Dit was noodzakelijk om onbevoegden en dieren buiten het terrein te houden. Van het resterende bedrag zijn voedingssupplementen voor de apotheek aangeschaft.

Via de stichting Dutch Child Care uit Drempt, waarvan Thea secreteresse is, is 500 euro t.b.v. de aanschaf van golfplaten beschikbaar gesteld. Hierdoor konden 108 golfplaten worden aangeschaft en zijn 8 huisjes voorzien van een lekvrij dak! De meest urgente families worden als eerste geholpen, de situaties zijn veelal schrijnend.

DSCF4065

Naast het fijne vakantiegevoel, geeft het hen zeer veel voldoening wat werkzaamheden in en om de apotheek/winkel te verrichten. Met name geeft het hen voldoening iets voor de bewoners in Maimon te kunnen betekenen. Voor ons zijn deze mensen goud waard! Dankzij de mooie donaties konden we veel werk verrichten met z’n allen en konden Thea en Wim zien dat echt alles terecht komt, waarvoor het bedoeld is! Bedankt allemaal!

Henny