Maimon journaal

Zomaar wat wetenswaardigheden uit Maimon:

image005

 

Op deze foto ziet u mevrouw Pakita, een weduwe van 72 jaar. Zij zorgt samen met haar alleen staande dochter voor 3 kleinkinderen, waarvan er één ernstig ziek is. In haar hand heeft ze een zak groente die ze van de stichting ontving, ze kunnen de vitaminen goed gebruiken!

 

 

image002

 

 

Dit is Fermin, die samen met Chachi en Altagracia hun kerstpakket al ontvangen hebben. Reden tot vreugde dat zie u wel.

 

image001

 

Deze mevrouw heeft net 7 paar steunkousen gehaald bij de stichting, deze zijn niet te betalen voor haar in Puerto Plata. Ze kan niet zonder en dit is een uitkomst voor haar.

image003 image004

Ten slotte nog een berichtje van huiselijke aard over Goliath, de mega ficus die naast de kliniek van Candida Minaya gestaan heeft. Wie in Maimon geweest is zal de boom zeker kennen. Deze moest tot groot verdriet van Henny verwijderd worden, want ze hadden veel plezier van de boom en veel schaduw. De wortels waren echter zo ver onder de apotheek en de kliniek doorgegroeid, dat de waterleiding en de vloeren zouden bezwijken als ze nog verder doorgroeien. De boom kan namelijk nog wel 3 keer groter en breder worden. Omdat e.e.a. handmatig moet gebeuren is men 3 dagen met man en macht bezig geweest om het gevaarte te verwijderen. Alles bij elkaar moest de vuilniswagen 8 keer komen om alles af te kunnen voeren.