Even voorstellen (1)……

 

Teofilo Ventura, vrijwilliger bij de Stichting Candida Minaya, de stichting waarmee Zon voor Maimon intensief mee samenwerkt.

Wij willen u graag iets meer informatie geven over het “reilen en zeilen” in Maimon, deze keer willen we dat doen door u voor te stellen aan één van onze vrijwilligers. Teofilo Ventura is 47 jaar, getrouwd en heeft 4 kinderen; 1 zoon en 3 dochters. Inmiddels hebben zij ook al 2 kleinkinderen.

Teofilo hoort tot de weinigen die werk hebben, hij werkt sinds 1995 in een fabriek waar koffers, tassen en riemen gemaakt worden van leer. Daarnaast is hij ook actief bij onze stichting, zo steekt hij regelmatig de handen uit de mouwen in zowel de apotheek en de winkel. Tevens zet hij zich in bij het leggen van golfplaten en brengt hij voeding weg naar de gezinnen die dat het meest nodig hebben. Teofilo is heel goed in coördineren en het stimuleren van mensen, hij weet mensen een hart onder de riem te steken, daarbij is hij altijd optimistisch en vriendelijk. Hij is ook voorganger in 3 kleine buurtschappen in onze gemeente en een gewaardeerd lid van de stichting Candida Minaya, dat zult u begrijpen. Als hij nog tijd over heeft dan maakt hij mooie schaaltjes en kommen van de higuero, een soort kalebas, waarvan de barst versiert kan worden en de vrucht uitgehold (zie foto’s onder). Hij heeft dit van zijn broer geleerd en past het nu al zo’n 20 jaar toe, als ontspanning. Deze creativiteit is zijn eigen inspiratie.

higuero Teofilo Ventura - kruidenbak

Waarom doet hij al dit werk voor anderen? Hij doet het uit liefde voor God en de naaste. Altijd is hij bereid iets voor een ander te doen, als hij daarmee kan helpen. Zelf is hij enkele jaren geleden ernstig ziek geweest en zijn leven hing aan een zijden draadje, toen heeft hij ervaren hoeveel anderen voor je kunnen betekenen. Hij laat weten dat hij de stichting in Nederland dankbaar is voor alles wat zij doen en hebben gedaan voor onze bevolking. Hij is er trots op dat hij lid mag zijn van onze stichting en daardoor zijn medewerking mag verlenen aan dit goede en mooie werk.