Kerst 2014 in Maimon

Enkele maanden geleden kwam bij ons de gedachte op om een kerstmaaltijd te organiseren voor de aller armsten in Maimon. Na dit voorgelegd te hebben aan Henny zijn zowel Henny als wij aan de slag gegaan. Via een oproep op o.a. Facebook kwamen spontaan de reacties en giften binnen van familie, vrienden, buren en kennissen. In samenwerking met de stichting van Henny in Maimon kon een kerstmaaltijd georganiseerd worden op maandag 22 december 2014. Het betrof een heerlijke maaltijd bestaande uit Dominicaanse gerechten zoals rijst, varkensvlees, salade, brood en wijn. Het eten werd in maaltijddozen geserveerd zodat enkelen het eten ook, indien gewenst, mee naar huis konden nemen. De opkomst was geweldig, er stonden 100 maaltijd klaar. Het werd een groot feest, mede door de muzikale omlijsting van een plaatselijke zanger/gitarist werd er volop mee gezongen en gedanst. Het was hartverwarmend om te zien hoe deze mensen genoten van deze middag. De middag werd afgesloten met een verloting met leuke prijzen. Naast de maaltijd kreeg een ieder ook een presentje aangeboden bestaande uit een appel en wat snoepwaren etc. Voor degenen die om wat voor reden niet aanwezig konden zijn werd gezorgd dat de kerstmaaltijd thuis bezorgd werd.

ATT00003 ATT00004 ATT00005 ATT00007

IMG-20150212-WA0000 (2) IMG-20150212-WA0001 (2)

Daarnaast hebben wij een week later, op aangeven van de voorganger van de kerk van Maimon, voedselpakketten bezorgd bij nog eens 20 gezinnen die dit zeer goed konden gebruiken. Tevens werd hen een tegoedbon aangeboden, te besteden bij Henny aan b.v. geneesmiddelen, kleding, schoeisel, linnengoed etc. De mensen waren veelal zichtbaar ontroerd door deze giften.

ATT00001 ATT00002

Wij danken in deze al degenen die zo spontaan gedoneerd hebben voor deze actie. Verder danken wij Henny en de leden van de stichting voor hun bijdragen in deze actie. Voor ons was het een hele bijzondere ervaring, wij hadden ons geen betere kerst kunnen voorstellen.

Thea en Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *