Winkel van Ginkel (2)

Een bezoek aan “de winkel van Ginkel” in Maimon

Afgelopen januari zijn wij weer, net als voorgaande jaren, in Maimon geweest.

Om het gure Hollandse weer te ontlopen, te genieten van de muziek en het eten en tevens om Henny weer eens te bezoeken en natuurlijk wat spulletjes mee te nemen voor de mensen. Het was alweer een jaar geleden dat we in Maimon waren. We hadden dit keer een extra koffer meegenomen met onder andere kleedjes die de oma van Nancy heeft gebreid. We konden ook Henny blij maken met oliebollenmix, die we op de valreep begin januari nog hier konden kopen. Dat wordt smullen in Maimon. We horen graag van Henny of ze inmiddels zijn gelukt.

Verbouwing apotheek

Op dit moment wordt “de winkel van Ginkel” c.q. apotheek/winkel, verbouwd. Er komt een etage bovenop en ook de begane grond wordt opgeknapt. Het gaat in een recordtempo; in de hitte zijn ze hard aan het werk. Er komt een tegelvloer in de winkel, het plafond wordt gerepareerd en er komen nieuwe stellingen in de apotheek. We hebben enkele foto’s gemaakt, zo hebt u een idee. Op deze manier komt er o.a. meer ruimte voor opslag van dozen en ander materiaal. De winkel wordt steeds drukker, en het is handig om alles bij de hand te hebben.

Tijdens ons verblijf was het een paar dagen iets frisser (graad of 22) en Henny heeft die dagen gelukkig de (dunne) truien kunnen verkopen die er al een tijdje lagen.

De apotheek moet inmiddels ook aan bepaalde (door de overheid) gestelde eisen gaan voldoen. Vergunningen moeten hiervoor worden aangevraagd, en er moet een tekening door een architect worden opgesteld enz. enz. Henny probeert dit allemaal te regelen tegen een schappelijke prijs. Op de foto kunt u zien hoe het eruit gaat zien.

DSCN2473

Renovatie kliniek

Ook de kliniek wordt op dit moment aangepakt. De zorgverzekeraars stellen bepaalde eisen, zoals parkeerplaatsen en een goede doorgang, om de kliniek als volwaardig ziekenhuis te zien. Op die manier krijgen de mensen die de kliniek bezoeken de zorg vergoedt als ze verzekerd zijn. Zie bijgaande foto.

DSCN2488

 

Cruisehaven

Vlakbij het dorp en naast het RIU hotel is nu de cruisehaven volledig in gebruik. Bijna dagelijks meren er grote schepen aan (zie foto), een prachtig gezicht! Het belangrijkste is, dat de schepen toeristen meenemen die een taxi nodig hebben om in Puerto Plata te komen. Niels (die inmiddels een taxi heeft overgenomen en opgeknapt), veel andere taxichauffeurs en o.a. winkeliers hebben hierdoor meer werk. De wegen rondom Maimon zien er ook met het jaar beter uit, mede door de cruisemaatschappij, maar ook door de overheid die een aantal wegen heeft laten asfalteren (helaas niet rondom de kliniek). De postbezorging wordt ook steeds moderner: een brief uit Nederland naar Maimon komt nu aan en zelfs binnen 2 weken. Zo zie je het hier ook langzaamaan moderner worden.

DSCN2489

Volledige inburgering

Tenslotte zijn wij tot de conclusie gekomen dat Henny volledig is geslaagd bij haar inburgering in de Dominicaanse Republiek. Het was een paar dagen rond de 22 graden. En: Henny vond dit vreselijk koud en had een trui aan !! Geslaagd voor de inburgeringcursus vinden wij!!

Nancy & Evert Sterk