Winkel van Ginkel

Onderstaand een ingezonden verslag van enthousiaste vrienden van Zon voor Maimon, hartelijk dank hiervoor en bij deze graag geplaatst.

Afgelopen januari zijn wij weer in Maimon geweest.
Om te genieten van het klimaat en de Bachatamuziek, en tevens om Henny weer eens te bezoeken en natuurlijk wat spulletjes mee te nemen voor de mensen. Het was immers alweer 1,5 jaar geleden dat we in Maimon waren.

Fijn om te zien dat de kliniek weer in gebruik is genomen , en dat er nog steeds veel aanloop bij de apotheek is. Wij hebben de winkel/apotheek vanaf nu “de winkel van Ginkel” genoemd, omdat de mensen werkelijk van alles bij Henny komen halen. Van ordners en pennen, tot stoma-materiaal, medicijnen, broeken en keukengerei: je kan het zo gek niet bedenken. Leuk om te zien dat de mensen er zo blij mee zijn!

Veel mensen, maar vooral de kinderen, zijn altijd blij om Henny te zien. Ondanks de armoede kan Henny toch zo de mensen blij maken met kleine dingen. Allemaal dankzij “Zon voor Maimon”!

Tijdens ons bezoek zagen we dat Henny aan het breien was. Voor babymutsjes, sokjes en dekentjes voor in de wieg of op de grond. Dat bracht mij op het idee om onze oma, die graag wil breien maar nooit weet voor wie, te vragen of ze wil breien voor “Zon voor Maimon”.
Gewapend met een zak wol van Zeeman zijn we na de vakantie naar oma toe gegaan. En ja hoor, inmiddels is ze flink aan de slag gegaan. Helaas zijn babymutsjes en sokjes te klein voor haar, dat kan ze niet meer goed zien. Ze is ook pas 91 jaar….

Haar vriendin, die een paar kamers verderop woont, (Woonzorgcentrum Houthage in Den Haag) doet inmiddels ook mee. Zo zijn ze samen bijna de hele dag bezig voor “Zon voor Maimon”en het is nog gezellig ook. Voorop dit bericht staat een foto van mevrouw den Reijer en mevrouw Mewisse.

Zo proberen we allemaal een klein steentje bij te dragen. Volgend jaar kunnen we hopelijk weer op bezoek in “de winkel van Ginkel” en we hopen van harte dat dit nog vele jaren kan duren.

Nancy & Evert Sterk